Oplevering slaapzaal jongens in Totshi

 

Zo was het vroeger ….

Deze diashow vereist JavaScript.

De missiepost Totshi behoort tot een van de meest afgelegen posten  van de zusters Annonciaden en ligt in de provincie Bandundu, ten zuid-oosten van Kikwit. Het Tangiza Lyceum telt 270 meisjes en 120 jongens en een aantal verblijven op internaat omdat vele leerlingen  van heel ver moeten komen. Meisjes en jongens hebben elk hun eigen slaapzaal maar die van de jongens was totaal onderkomen, het dak was zo lek als een zeef en de slaapzaal was dringend aan vernieuwing toe. Het plateau van Totshi is trouwens gekend omwille van zijn tropische onweders.
Een aanvraag werd ingediend bij Blik op Afrika België voor de bouw van een nieuwe slaapzaal. De werken werden in de maanden september en oktober 2015 uitgevoerd door lokale bekwame arbeiders en met de hulp van de ouders. Regenwater wordt opgevangen in twee PVC-citernen van elk 2500 liter, voor dagelijks gebruik van de leerlingen. De school en ook de ouders hebben bijgedragen tot de verlichting.
Op 30 oktober laatstleden kregen we een mail van zuster Julienne Sola Mandala, directrice van het Tangiza Lyceum van Toshi dat de nieuwe slaapzaal voor de jongens helemaal af is !
Men overweegt nu om ook slaapzalen voor de meisjes te vernieuwen.
Namens de directie, de leerkrachten, de ouders en natuurlijk ook de leerlingen dankt sr. Julienne Blik op Afrika België ‘pour ce geste louable’.
De financiering en de realisatie werden mogelijk gemaakt mede door inbreng van de HH-scholen

Zo  is het geworden ….

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s