2-4-2016 Zending “Projet Didactique Sciences – Georges Tibau” van Patricia en Marc gaat door!

“Hoed af voor Patricia en Marc”zei de voorzitter.
Ondanks hun traumatische ervaringen van vorige dinsdag, hielden Patricia Sieuw en Marc Beddegenoodts er aan hun zending “didactique sciences” toch uit te voeren. Zij zijn de voorbije woensdag een week na de aanslagen via Frankfurt naar Kinshasa vertrokken. Hier volgt een bericht dat wij van hen op 2 april doorkregen:

Beste Guillaumine en Eric
we zijn goed aangekomen in Kinshasa en warm onthaald door zuster Charlotte. We zijn s’morgens vroeg vertrokken naar Kikwit en ook daar zeer goed onthaald door de zusters. Deze morgen dan naar Kibangu en de eerste sessie reeds gegeven. Marc weet niet van stoppen en werkte tot 5u s’avonds.

De leraren waren zeer enthousiast en discussiëren zeer graag. Ze kregen al wat materiaal en waren dolgelukkig met de digitale balansen. Morgen doen we verder. Jullie krijgen een verslag met de nodige foto’s en een beetje film.
Vele groeten uit Congo
Marc en Patricia”

 


Dinsdag 22 maart 10:00

3 van onze vrijwilligers waren vanmorgen op de luchthaven in Zaventem!
Patricia Sieuw en Marc Beddegenoots zouden vandaag vertrekken voor de zending “didactique sciences – Georges Tibau”. Zij waren aan de incheck balie van Brussels Airlines toen de explosies afgingen.  Wij hebben intussen contact gehad met hen en kunnen bevestigen dat zij ongedeerd zijn en momenteel
geëvacueerd worden.Erwin Van Kerschaver is vanmorgen vroeg op Zaventem geland, terug van zijn Foumbot missie uit Kameroun. Hij is gelukkig nog uit de luchthaven kunnen geraken en is nu veilig thuis.Ons medeleven gaat naar de mensen en hun families die het vanmorgen niet zo goed verging als onze medewerkers.

Rudi Demeuse
Voorzitter Solidariteitsfonds Blik op Afrika