Missie Pedagogische Ondersteuning

 

Zaventem 10 maart 2018 – Het was zaterdag morgen 11:10  – Danièle, Dirk, Marc en Emile zijn met de vlucht SN 351 van Brussels Airlines naar Kinshasa vertrokken . De vlucht maakte een tussenstop in Douala waar zij om 18:02 zouden aankwamen. Ze zijn dan  doorgevlogen naar Kinshasa/Ndjili waar ze rond 20:30 door de zusters verwelkomt werden. Zij verbleven voor de nacht in de “procure” St Anne in Kinshasa en vlogen de dag nadien door naar Kikwit. Als hun voorbereiding op deze missie al een indicatie mag zijn, wordt dit een succesvolle zending.  “Voor hun inzet verdienen deze 4 musketiers onze waardering” aldus voorzitter Rudi Demeuse.

Sr Béatrice meldde “nous avons fait un bon voyage malgre la creveson d’ un pneu . Aujourd,hui nous avons été a la DGM pour leur enregistrement à la migration. ce soir ils vont a Kibangu pour commencer demain matin.”

Op vrijdag 30 maart zijn Danièle, Dirk, Marc en Emile veilig geland op Zaventem. Afgezien van het feit dat Danièle een ongelukkige val deed, verliep alles naar wens.  Ze waren niet alleen blij om nog voor Pasen terug thuis te zijn, maar vooral tevreden met de resultaten van de pedagogische workshops met de leerkrachten van Totshi, Kibangu, Kingandu, Mater Dei en La Patience. Wij berichten later concreet over hun bevindingen en de resultaten van hun missie. Intussen weten jullie dat zij veilig terug in het land zijn.

 

Doelstellingen van deze missie :

Tussen 2006 en 2016 was het de bedoeling elke school toegang te bieden tot het internet. Daarvoor werden beveiligde ruimten ingericht met de nodige ICT-apparatuur en ergens in de buurt daarvan zonnepanelen. In 2016 werd ingezet op het introduceren van beeldcultuur. Leren omgaan met modern beeldmateriaal in de klas, leren filmen en foto’s te bekijken, te interpreteren. Kortom in een beeldarme omgeving beeldgeletterdheid verwerven. Multimedia-koffers werden samengesteld, met allerlei nuttig materiaal.

Media koffers klaar voor vertrek

Maar een lerende organisatie mag niet stilstaan, niet rusten op de lauweren. De mediakoffers leken nogal omslachtig om frequent in te zetten op andere plaatsen dan het medialokaal. En zo zijn we in 2018 beland. Danièle, Marc, Emile en Dirk zijn tot einde maart intensief bezig in de Kwilu-provincie. Elk op haar / zijn domein introduceert handige tablets waarop apps staan, gericht op taalonderricht, wetenschappen, gezondheid, foto en film. Een tweede aspect van deze missie is aan te leren hoe leraars en leerlingen zelf opnamen kunnen maken en deze delen via de sociale en andere kanalen (google-drive, YouTube…). Ten slotte hebben alle vier onze zendelingen heel wat inhoudelijk materiaal verzameld zoals experimenten met goedkoop materiaal, gezondheidsvoorlichting, filmen allerhand. Meer informatie zal u vinden het eerstvolgende nummer van Nsangu dat bij u zal toekomen tegen het einde van de maand   (tekst Eric Depreeuw)

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s