Een container vol voor Foumbot …

PHOTO-2018-08-13-14-57-52 bUit Foumbot in Kameroen kwam goed nieuws. Op zaterdag-ochtend 11 augustus 2018 om 6 uur ’s morgens kwam na een reis van 2 maanden onze container toe aan het gezondheidscentrum dat met hulp van BoA tot stand kwam. Naar dat moment werd lang uitgekeken, de container van twaalf meter lang en een capaciteit van 67 m3 is tot in zijn verste uithoeken gevuld met kwaliteitsvol medisch materiaal en ziekenhuismeubilair …
PHOTO-2018-08-13-14-57-52
Het begon allemaal na een gesprek van Erwin met Luc Baudemprez van LUMOS  (Leuvense Universitaire Medische Ontwikkelingssamenwerking en Solidariteit) om UZ materiaal te verzamelen voor Foumbot en dat kreeg concreet gestalte in een heel grote container die we vol konden stouwen met medisch en fysio materiaal,   verzameld van West Vlaanderen tot Limburg.

BoA heeft maandenlang verzameld en LUMOS  zorgde voor fysiomaterieel. Maar ook artsen, kinesisten en het Christelijk Ziekenfonds leverden hun bijdragen zodat naast rollators, oefenfietsen, looprekken en rolwagens ook onderzoeks- en bevallingstafels bij elkaar werd gebracht.

Op 5 juni – 2 maanden eerder – werd de container in het Heilig Hart Instituut door vrijwilligers propvol geladen. De verscheping vanuit Antwerpen volgde op 12 juni en 2 weken later kwam hij aan in Douala, de haven in Kameroen. Daar moest het gevaarte dan nog 46 dagen wachten om ‘ingeklaard’ te worden.

Maar nu kan Sr Nicole het uitladen organiserenn, dat vraagt heel wat handenarbeid want een kraan om de container van de oplegger te tillen is niet voorhanden. Zij zorgt er tevens voor zorgen dat alles in het gezondheidscentrum een plaats krijgt. In het volgende nummer van onze nieuwsbrief ‘Nsangu Ya Bwala’ kan u lezen hoe dit allemaal verloopt.