BURUNDI exploration

Aangezien de verschillen met onze partners in Congo opvallend zijn en door menige observator bevestigd worden, is deze missie een verantwoord initiatief geweest.

Algemeen, en dit wordt ook weer bevestigd door personen met een ruimere ervaring, staat het land er beter voor, met voorbehoud voor de politieke context. Er heerst meer discipline wat tot uiting komt in allerhande aspecten van het openbaar leven, in de scholen in het hospitaal. Er wordt duidelijk georganiseerd en de bevolking lijkt die organisatie te respecteren.

Blik op Afrika zal zich moeten aanpassen aan die realiteit en niet automatisch de concepten opgebouwd in Congo transponeren naar Burundi. Uiteraard begint de samenwerking met de projecten zoals ze worden ingediend door deze nieuwe Zuid-partner. Herhaaldelijk heb ik gewaarschuwd voor overtrokken verwachtingen en gevraagd te faseren bij het indienen van de projecten. Het zal een leerproces vergen om eigen prioriteiten vast te leggen en deze uit te werken in werkbare projecten.

 

Exploratie Burundi – Een Synthese

Mijn verblijf 3 september – 24 september 2018 – Eric Depreeuw

                                                      ——————–

La version française

Mission de prospection du Burundi – Compte rendu succinct

Le récit de mon séjour 3 septembre – 24 septembre 2018 – Eric Depreeuw