Groep Gezondheid

2018 – Foumbot – KAMEROEN
De technische en medische missies naar Foumbot in Kameroen hadden zoals voorzien plaats van 27/08 tot en met 21/09/18  Het CMS (Centre Medico-Sanitaire) ging officieel open op 15/10/2018. Espérantia, een flink meisje, had de eer als eerste in de “maternité d’excélence” het licht te zien. Ook de bezoekprogramma’s gericht op preventie in de dorpen zijn opgestart en worden gesteund door de lokale “Chef de Village”.

018- Totshi RDC
Project: Centre de Santé de référence de Totshi – Sanering van de regenwateropvang
De citerne werd hersteld. De liner moet nu nog aangebracht worden. Dit vraagt een speciale kennis. Een technieker uit Kinshasa wordt hiervoor aangesproken. Het is belangrijk dat onze zusters die kennis in huis halen, zodat ze er meer van de “lekkende” citernes terug kunnen gebruiken.

2018 Project: Centre de Santé de référence de Totshi- Installatie van een nieuw elektriciteitsnet gevoed met zonnepanelen
Al het materiaal is goed aangekomen in Totshi en Sr Patience is al met de installatie begonnen. De Begeca /Aachen – techniekers hebben toegezegd om de zonnepanelen te installeren, alles nog eens na te kijken en het gebruik en onderhoud van de installatie met de zusters door te nemen.

2016

04/03/16 – Missie gezondheidszorg van Dr Erwin Van Kerschaver naar Foumbot (Kameroen) in verband met Project GZZ16/004

2015
03/06/15 – Missie Gezondheidszorg dr Erwin Van Kerschaver.     Lees meer ...