Over BoA en onze Partner

boavzw_480

BLIK OP AFRIKA ( of BoA) is een vzw met focus op de drie domeinen waarin we samenvallen met de “œuvres” van onze partner ONGD of Oeuvres des Sœurs Annonciades au Congo nl  het onderwijs, de gezondheidszorg en de zelfvoorziening (“autosuffisance”).  Geografisch zijn ze gericht op de bekende locaties : in Congo RDC zijn dat -Totshi, Kingandu, Kimbongo en Kibangu, in Burundi is dat Ijenda en we hebben ook een site in Kameroun gelegen is Foumbot.
De vzw “Solidariteitsfonds – Blik op Afrika” steunt , de onderwijs-, gezondheidszorg- en zelfvoorzieningprogramma’s van onze partner.

_____________________________________________________________________________________

 Wie is onze Partner:Watdoenwe_kimbongo_200

Les Sœurs Annonciades au Congo
Al meer dan 80 jaar actief in de provincie Bandundu in DRC. Vandaag zijn zij met meer dan 100. Allen autochtone zusters, die naast hun religieuze vorming, doorgedreven  opleidingen genoten in onderwijs, gezondheidszorg en technische vakgebieden. Bij de lokale bevolking hebben zij door die jarenlange aanwezigheid op het terrein en hun competentie , een kapitaal aan waardering opgebouwd.

Wat doet onze Partner:

Onderwijs:

Onderwijs wordt gegeven in de Watdoenwe_675063a2c910b4013table504 locaties in het binnenland van Congo (Totshi, Kingandu, Kimbongo, Kibangu/Kikwit) en er lopen meer dan 3200 leerlingen school in hun lagere en middelbare scholen . Elk van die locaties biedt ook internaatformules aan voor leerlingen die ver van de school wonen.


Gezondheidszorg:

Watdoenwe_675063a2c90ff540dtable50

In elk van die 4 locaties beheren zij hospitalen en materniteiten

Zelfvoorziening (“Autosuffisance”):

Watdoenwe_675063a2c90ff6b0ftable50

Om in hun levensonderhoud te voorzien en hun werking te financieren heeft onze Partner een aantal landbouw- en veeteeltactiviteiten ontwikkeld.

 

Geografische uitbreiding:

Watdoenwe_projectenkaarttable50

Burundi : Ijenda: sinds 1958 een lagere, een middelbare school, een internaat, een hospitaal en materniteit.

Kameroun : Foumbot: sinds 2005 een middelbare school.